Cartea „La ce te așteptai?” se adresează tuturor familiilor care doresc să aibă parte de o căsnicie așa cum a planificat-o Dumnezeu. Autorul cărții analizează diverse tipologii de căsnicie ale unor cupluri pe care le-a consiliat și ajunge la concluzia că în fiecare căsnicie partenerii au intrat cu un anumit set de așteptări care nu s-au materializat niciodată. Apare întrebarea: au făcut acești oameni o alegere greșită atunci când s-au căsătorit? Răspunsul autorului este NU! De fapt, problema pe care acesta o identifică este faptul că fiecare dintre cei consiliați aveau o viziune eronată asupra modului în care trebuie să funcționeze o căsnicie. Fiecare partener își imaginase cum va fi soțul sau soția și aveau un model perfect al acestuia sau a acesteia.
Concret, fiecare dintre noi își imaginează cum va fi partenerul său înainte de a-l cunoaște. Uităm însă faptul că o familie este formată din două persoane (soț și soție) care trăiesc într-o lume imperfectă și care, în mod sigur sunt supuși păcatului. Care este secretul? Cum se poate obține în aceste condiții o căsnicie fericită? Acestea sunt întrebări la care răspunde cartea prezentată.

Această carte are 291 de pagini cu sfaturi practice care pot fi de folos atât tinerilor cât și familiilor cu vechime în căsnicie.